Skip to main content

Frambozen

Onze frambozen telen we zowel buiten onder regenkappen als binnen in de kas. Dit doen wij, zodat we het seizoen kunnen verlengen.We hebben frambozen beschikbaar vanaf eind april tot laat in het najaar. Onze hoofdteelt bestaat voornamelijk uit het ras Kwanza. Kwanza is een herfstframboos met als voordeel dat er twee keer geoogst kan worden van dezelfde plant. Ook staan de vruchten erom bekend stevig te zijn zodat ze lang mooi blijven.

Rode bessen

Wij telen drie soorten rode bessen, dit zijn de junifer, haronia en rovada. We starten het seizoen vanaf begin mei in de kas met het ras junifer. Als de oogst van de junifer tegen het einde loopt, begint de pluk van de haronia. Deze rassen worden over meerdere weken geplukt.

Eind juli begint de oogst van de laatste soort bessen, de rovada. Bij dit ras worden de struiken in een keer leeggeplukt, en gaan de bessen de koelcel in. Door de bewaring in speciale ULO Koelcellen hebben we dit ras tot eind april beschikbaar.

Kruisbessen

In onze kas telen we kruisbessen(Ras Xenia), ook wel bekend als knoepers in de omgeving. In Nederland worden nog maar weinig kruisbessen geteeld. Doordat wij, als een van de weinige, kruisbessen in een kas telen zijn onze kruisbessen eerder rijp en daardoor vroeg beschikbaar ten opzichte van de traditionele buiten teelt. 

Bramen

Het ras wat wij telen is LochNess. Dit ras staat bekent voor zijn hoge productie en relatief grote vruchten. Wat ook een groot voordeel is, voornamelijk voor onze plukkers, is dat dit ras geen doorns heeft. De bramen telen we maar in kleine hoeveelheden, bedoeld voor onze winkel verkoop. Omdat de bramen na het plukken meteen in de winkel liggen, kunnen we ervoor kiezen om ze wat langer aan de struik te laten hangen waardoor ze lekker zoet worden.

Kersen

Wij telen veel verschillende rassen/variëteiten zodat we een langere periode kersen beschikbaar hebben. Naast de beschermde buitenteelt onder folie regenkappen telen wij ook een klein gedeelte in de kas om zo nog eerder kersen beschikbaar te hebben. Onze kersen telen we alleen voor verkoop in onze winkel.

Hardfruit

Naast al het kleinfruit bestaat een klein deel van onze teelten nog uit appels en peren. Hier zijn de twee belangrijkste soorten de conference peer en de delcorf appel.
Wat bijzonder is bij de teelt van de delcorf, is dat de bomen een periode onder folie staan. Dit is ter bescherming van de appels tegen de weersomstandigheden.
Het platform van de regionale land- en tuinbouworganisaties ‘Nieuwe oogst’ heeft mooie opnames gemaakt van onze appel oogst. Lees meer