Skip to main content

Over ons

Verkoop vanuit schuur

Met de start van het fruitbedrijf is ook de verkoop aan consumenten ontstaan. Rond 1970 is er begonnen met de verkoop vanuit de schuur. Er was toen nog geen winkel.

De verkoop ging vooral in grotere hoeveelheden, met kisten tegelijk. Deze werden door de mensen zelf bewaard in de koude schuur waar ze enkele weken goed bleven. Ook was het normaal dat de mensen zelf de appelmoes voor het hele jaar maakten. Door toenemende hoeveelheid klanten werd het assortiment langzaamaan uitgebreid met regionale producten, zoals de eieren en aardappels.

Ontstaan van de winkel

Met het veranderen van de tijd en de moderne technieken, denk hierbij aan de onmisbare koelkast, gingen de mensen de producten anders inkopen. De hoeveelheden werden kleiner waar het aanbod gevarieerder werd. Zo werden er langzaam producten als bananen en citrusvruchten toegevoegd. Hierdoor is er een aparte ruimte ingericht rond 1995.

In de loop der tijd zijn er meerdere aanpassingen geweest. Waar de winkel begon met een rij appels, werd het uitgebreid naar meerdere fruitproducten, later ook meerdere groentes. 

Met de meest recente verbouwing is het oppervlak nog verder uitgebreid, hierdoor is er een ruime opzet mogelijk gemaakt en is het overzichtelijker geworden.

Duurzaamheid

Vos Fruit is volledig Planet Proof gecertificeerd voor al hun teelt. Het onafhankelijke keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ bewijst dat je een product koopt dat duurzamer is geproduceerd en daardoor beter is voor natuur, milieu, klimaat en dier. Met dit initiatief streven boeren en telers ernaar om hun manier van werken in balans te laten zijn met de draagkracht van onze planeet.

In onderstaand filmpje ziet u meer over de manier waarop wij ons fruit telen op onze locatie in Driel. Ook ziet u hier hoe wij proberen op biologische wijze onze producten van ongedierte te ontdoen.