Skip to main content

Welkom bij ons bedrijf Vos Fruit

Wij zijn een familiebedrijf gelegen in de mooie betuwse dorpen Driel en Andelst. Op het bedrijf telen we hoofdzakelijk frambozen en rode bessen. Dit houtig klein fruit wordt zowel binnen als buiten geteeld. Dit doen wij zodat we de productie zoveel mogelijk kunnen spreiden over de periode van een jaar. Op deze manier is het mogelijk dat we onze rode bessen zelfs het gehele jaar kunnen aanbieden.

Buiten deze fruitsoorten telen we in kleinere hoeveelheden ook appels, peren, kersen, kruisbessen en bramen.

Actueel

Verkoop 
Onze verkoop verloopt hoofdzakelijk in samenwerking met fruitmasters. 
Voor kleinere hoeveelheden is er directe verkoop mogelijk.

Geschiedenis

Ons bedrijf Vos Fruit onder leiding van Gerard, Thea en Jeroen Vos is gesitueerd in Driel en Andelst. Samen met Jeroens vriendin Michelle, vaak in de winkel te zien, en een aantal vaste medewerkers telen zij zowel hardfruit als kleinfruit. Hierbij ligt de focus op het kleinfruit.

Vos Fruit is begonnen met de vader van Gerard(Jan Vos) die eerst als knecht bij een gemengd bedrijf werkte en deze later overnam. Gerards vader is alleen met fruit verder gegaan en Gerard is samen met zijn broer altijd bij het bedrijf betrokken geweest. In 1993 is het bedrijf opgesplitst. Gerard ging verder met het hardfruit en Gerard zijn broer met de aardbeienteelt. De broer van Gerard is inmiddels overgegaan op een amaryllis kwekerij, deze is ook gevestigd in Driel. De prijzen voor hardfruit daalde in die tijd en Gerard verruimde zijn blik richting het kleinfruit. Gerard zijn zoon Jeroen wilde altijd fruitteler worden, ondanks alle tegenslagen. Zijn interesse ligt bij het kleinfruit, hier ziet hij dan ook de meeste toekomst in.